Energilager

Certifierad installationspartner

Jolums är certifierad installationspartner av BYD litium-järnfosfat batterier samt Smart Grid containers.

 

Varför ska man investera i energilagringssystem?

Energilagring är idag ett effektivt sätt att temporärt lagra överskottsenergi från till exempel solceller. Energilagring kan buffra och flytta överskottsenergi från sommar till vinter eller så enkelt som från kl 10:00 till 17:00. Detta möjliggör en större andel förnybar energi i våra energisystem, vars elproduktion från till exempel solen är mer ojämn och årstidsberoende.
 
Fler och fler upptäcker även fördelarna med att ladda upp sina batterier på tider då till exempel elenergin är billigare och på så sätt kapa sina dyra energitoppar.

 

Energilagringssystem till större industrifastigheter?

För fastigheter med höga effekttoppar kan man tjäna mycket pengar bara på effektutjämning. Med en SmartGrid containers kapar du inte bara dina effekttoppar, du kan även minska din nätavgift då du med ett jämnare effektuttag kan byta till en mindre nätsäkring. Det finns även ett tredje sätt att tjäna pengar på din SmartGrid container nämligen genom elförsäljning till elbolaget.

 

Behovet av el ökar ständigt samtidigt som fler och fler installerar solenergi som är svår för elbolagen att kontrollera. För att klara samhällets effekttoppar och för att kunna hålla en jämn frekvens tvingas elbolagen att komplettera med kraft från extra turbiner eller elverk under vissa perioder på dygnet. Det är därför intressant för elbolagen att kunna hitta andra mer miljövänliga reservkraftslager att utnyttja. Detta är en funktion som många elbolag gärna köper av dig som äger din egna SmartGrid container.

 

En SmartGrid containrar finns i storlekar från 137 kWh upp till 2,5 MWh och levereras kompletta med batterier, kraftelektronik, säkerhetssystem, transformatorstation och styrsystem med accessmöjligheter för elbolaget.